Skip to content
Sokoterme - unutrašnji termalni bazen
KORIŠĆENJE TERMO MINERALNIH VODA ZA LEČENJE

KORIŠĆENJE TERMO MINERALNIH VODA ZA LEČENJE

BALNEO TERAPIJA

Hemijske i mineralne sastojke vode apsorbuje ljudsko telo prilikom kupanja i tako blagotvorno deluje na organizam.

Indikacije za balneo terapiju:

Preko kože tela termo mineralna voda deluje na telo jer se minerali koji tako dospevaju u organizam i nrasporede u telu gde su najpotrebniji. Oslobađa nas stresa, ublažava bolove, poboljšava cirkulaciju.

Posle korišćenja balneo terapije odlazite kuci preporođeni. Na šta treba obratiti pažnju kada ste ponovo u svojoj sredini. Terme se koriste i zimi pa je veoma važno obratiti pažnju da svoje telo ne izlažete hladnoći, promaji, klima uređajima, jer ste razgrejali mišiće i vezivni sistem pa može doći do negativnih reakcija kao što je ukočenost zglobova i kičme. Takođe ne treba odmah posle balneo terapije da se izlažete velikoj fizičkoj aktivnosti. Koliko ste dana proveli uživajući u termalnoj vodi toliko dana po dolasku kući morate čuvati svoje telo da bi efekat bio dobar. Nastavlja se i kod kuće obavezno unošenje tečnosti u organizam svakog dana kao i u banjama da bi olakšali funkciju bubrega i da nebi kolabirali. Obratite pažnju i na ishranu: kontrolisati unos masne hrane i šećera.

Posle korišćenja termo mineralnih voda za kupanje podižete temperaturu tela pa se lakše telo bori protiv štetnih bakterija i virusa. Poboljšan protok krvi doprinosi boljem čišćenju toksina i bolja prokrvljenost tela. To znači da ste posle korišćenja termalno mineralnih voda ojačali svoj imunitet i pripremili se za normalno funkcionisanje.

Ostavite brige iza sebe i uživajte

FOTO GALERIJA

1 bazen na otvorenom, 2 zatvorena bazena, Wellness & Spa centar

Rezervacija smeštaja

Radno vreme

10:00 - 20:00​